На разширено заседание на Обществения консултативен съвет в Община Свищов

...
На разширено заседание на Обществения консултативен съвет в Община Свищов
Коментари Харесай

Над 5 млн. лева вложени за благоустрояване на градската среда в Свищов

На разширено съвещание на Обществения съвещателен съвет в Община Свищов кметът Генчо Генчев регистрира втора сполучлива година от мандата си. От отчета за активността на общенското управление излиза наяве, че за настоящи поправки в кметствата в общината са вложени 505 000 лева

Близо 280 000 лева са изразходени за ремонт на улици, тротоари и улично осветяване в града. Вложени са близо 30 000 лева за ремонт на пенсионерски клубове в града; Реализираните действия в региона на културата, за възобновяване на културни обекти са за над 44 000 лева, а за 8000 лева са закупени нови книги, за запълване фонда на читалищните библиотеки.

В образованието са вложени над 3,5 млн. лева по европейски и национални стратегии, като 100 000 лв. от тях са личен запас. Средствата са вложени в възстановяване на просветителната инфраструктура, ограничения за енергийна успеваемост, интеграция на малцинствените групи и културен продан.

„По Програма „ Региони в напредък “, за благоустрояване на градската витална среда в Свищов са усвоени средства на обща стойност 5 040 204 лева, а за възобновяване на обекти на обществената инфраструктура- 2 385 582 лв..От Комисията по вероизповедания към Министерски съвет, за 2017 година, са изхарчени 97 000 лева за ремонт на църковни храмове, манастири и джамии“, осведоми Генчо Генчев.

По Програма „ Местни начинания 2017 ” са осъществени 7 плана за общо 50 000 лв.. С парите са ремонтирани детски площадки, пенсионерски клубове в селата и околоблокови пространства.

„В развой на правене е Стратегия за ВОМР „ МИРГ-Свищов-2017 “ по стратегия за „ Морско дело и риболовство “ на обща стойност 3 911 660 лв.. Реализиран е план „ Дунав – нова опция за икономическо развиване и претовареност за община Свищов “ на стойност 47 525 лева“, акцентира градоначалникът.

Генчев добави, че в областта на опазването на здравето план за рационализация на лечебните заведения в Зимнич и Свищов по Програма „ Interreg V-A Romania-Bulgaria “ е получил финансиране на обща стойност 2 924 000 лв..В обществената сфера управникът на Свищов изброи редица осъществени планове, част от които с новаторски метод, търсещ по-лесна и оптимално потребна връзка с хората.

В траялия повече от час доклад, бяха регистрирани дейностите по всички заложени цели и техните финансови измерения, като не беше пропусната и активността на общинските предприятия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР