На работа в Кипър – с ваксина или 72-часов тест.

...
На работа в Кипър – с ваксина или 72-часов тест.
Коментари Харесай

На работа в Кипър: с ваксина или 72-часов тест

На работа в Кипър – с ваксина или 72-часов тест. Новата по-строга наредба на здравното министерство, която се ползва от през днешния ден, е част от ограниченията против разпространяването на ковид след мощния скок на броя новозаразени през последните две седмици, достигнал съвсем 1000 случая дневно, съобщи БНР.

Задължителен за всички работни места в Кипър към този момент е коронавирусният „ безвреден пропуск” (SafePass). Това значи, че всички заети в държавния и частния бранш, в това число самонаетите, имат три благоприятни условия, с цел да правят всекидневната си работа. Те би трябвало да са имунизирани, или да са преболедували вируса през последните 6 месеца, или да показват негативен тест на всеки 72 часа.

Още при започване на юли 11 огромни работодателски и професионални организации в общо писмо до президента Никос Анастасиадис настояха да се вкара това условие. Искането им е с цел да се защищити стопанската система от ново затваряне. Най-голямата банка в страната – Банката на Кипър, още при започване на месеца разпореди наложително тестване на неимунизираните от личния състав всяка неделя и сряда. Новата мярка е и самобитен финансов лост за поощряване на имунизацията. От 1 август се стопира даването от държавното управление на безвъзмездни бързи проби и разноските за тях се поемат от проучвания. Така неимунизираните чиновници ще би трябвало да заплащат за своя сметка по 2 теста седмично.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР