На пук на пандемията и двете години, прекарани без социални

...
На пук на пандемията и двете години, прекарани без социални
Коментари Харесай

Движението #metoo - водеща тема на Берлинале

На пук на пандемията и двете години, прекарани без обществени събития, кинофестивалът в Берлин беше открит с червен килим и гала онлайн. 72-то издание на Берлинале ще бъде по-кратко – едвам 6 дни, а филмите – участници са с 25 % по-малко от обичайното.

Фестивалът беше открит с кино лентата на френския режисьор Франсоа Озон – „ Петер декор Кант “ с Изабел Аджани, Денис Меноше и Хана Шигула. Продукцията преглежда тематиките от придвижването „ Аз също “, което се породи от разкритията за полови злоупотреби, власт и въздействие в света на киното, шоубизнеса и модата. А в частност, филмът споделя историята на режисьор по отношение на безпаричен млад артист.

На премиерата режисьорът приказва за малко пред медиите и сподели, че желае да повдигне завесата за тези тематики пред публиката.

" Като режисьор аз също съм длъжен да си задам същите тези въпроси, тъй като ние, режисьорите, сме в позицията на силата ", сподели Озон.

Филмът е бил сниман главно в един апартамент поради рестриктивните мерки по време на пандемията. Продукцията се бори и за огромната премия на фестивала, която ще бъде връчена на 16 февруари.

Арт шефът на Берлинале Карло Шатриан сподели, че филмите са помогнали за справяне с пандемията:

„ Отново сме на сцената. През последните две години филмите ни помогнаха доста. Те носят историите, от които се нуждаем, с цел да продължим живота си. Филми могат да се гледат и вкъщи. Но може би е време да се върнем към действителността, с цел да не сбъркаме облиците с същинските хора. Това „ Берлинале” желае да бъде стъпка напред към нашата действителност, сподели Шатриан.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР