На публикуван неотдавна от Организацията за защита правата на животните

...
На публикуван неотдавна от Организацията за защита правата на животните
Коментари Харесай

Изхвърлят мъчително умрели прасета, натоварени в България

На оповестен наскоро от Организацията за отбрана правата на животните PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) снимков материал се вижда по какъв начин прасета умират при превозване от българското пристанище Варна до Батуми в Грузия. В края на юли животните са прекарали четири дни в камиони на ферибот в Черно море при ужасяващи температури, без вода, храна и медицински грижи, оповестиха от организацията.

Свидетел видял по какъв начин към 40 мъртви прасета били извадени от камионите и изхвърлени през борда. Сред тях имало и живи животни. Видеоклип демонстрира обезводнена свиня, която е прекомерно изнемощяла, с цел да се изправи.

PETA разпрати писма до способените органи в България и Грузия. Организацията за отбрана правата на животните упорства за възбрана на животинския превоз.

" Според нашия източник от години превозът на животни в Черно море се прави при сходни условия. Тоест те са предписание, а не изключение. Това е неприемливо - счита Лиза Кайнц, агроном и съветник за PETA по потреблението на животни в хранително-вкусовата индустрия. Този случай демонстрира за следващ път, че животните се третират като бездушна стока, а законите се потъпкват из цяла Европа. Контролът е изцяло безстопанствен. Само възбраната за превозване може да помогне на животните ", акцентират от PETA.

Причината прасета и други животни да се трансферират отвън граница и да се транспортират на дълги дистанции е чисто икономическа. Животновъдството е тясно профилирана дисциплинираност. Това значи, че множеството животни се транспортират нееднократно през виталния си цикъл, да вземем за пример от предприятието, в което се отглеждат, до мястото, където се угояват, а след това и до кланицата. Освен това е по-евтино да транспортираш животните живи и да ги убиваш на място, в сравнение с да пренасяш местото им при непрекъснати хладилни условия. Често в камионите и на корабите животните са подложени на рискови атмосферни условия, жадност, апетит и стрес в продължение на дни. В отчаянието си те се нараняват едни други или умират постепенно и трудно. Регламентът на Европейски Съюз за отбрана на животните при превозване, който важи и отвън границите на Съюза, когато животните са с генезис от Европейски Съюз, постоянно се погазва по най-груб метод. Почти не се правят инспекции, а наказванията при нарушаване нормално са ниски, изясняват от PETA. Затова организацията започва петиция против превоза на дълги дистанции в страни отвън Европейски Съюз и се афишира за веганския метод на живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР