На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за

...
На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за
Коментари Харесай

Благоевград избира омбудсман

На провелото се предходната седмица съвещание на краткотрайната Комисия за асортимент на претенденти за публичен медиатор за Община Благоевград бе взето решение за оповестяване началото на процедура по номинация за омбудсман.

На базата на признатия от Общински съвет Благоевград с решение на №393 по Протокол № 15 от 28.12.2017г., Правилник за организацията и активността на публичния медиатор на територията на Община Благоевград, комисията сформира съобщение с правила за допустимост на претендентите и одобри процедура по асортимент на претендентите, както и периодите за осъществяването ѝ.

Кандидатите имат 15 дневен период след датата на издание на обявлението-19.02.2018г., в който да подадат документите си. Документите се одобряват в постройката на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108.
След приключване на 15-дневния период Комисията ще прегледа постъпилите документи от претендентите и ще организира събеседване с определените по документи, след което ще предложи на Общински съвет Благоевград за гласоподаване до три кандидатури за публичен медиатор.
Общественият медиатор ще бъде определен за период до приключване на мандата на сегашния Общински съвет.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР