На провелата се инфарктна конференция във Варна, на която социалистите

...
На провелата се инфарктна конференция във Варна, на която социалистите
Коментари Харесай

Срамота! БСП – Варна без кандидат за кмет, стигна се до бой

На провелата се инфарктна конференция във Варна, на която социалистите трябваше да подредят листа за общински съветници и да излъчат претендент за кмет, се случиха единствено кавги, написа Pravoton.bg.

Председателят на Българска социалистическа партия – Варна, от който управлението в София смъкна доверие преди към месец, е докладвал, че всички номинирани претенденти за кметове са се отказали.

Сред тях са били авторитетни персони като: проф. Красимир Иванов, проф. Пламен Илиев, доцент Божидар Чапаров, адмирал Петър Петров. Според осведомени в дъното на всички отводи е било първото място в листата, което от години е непокътнато за Гуцанов.

Така претендентите си давали сметка, че каквито и старания да положат в акция, ще би трябвало да се съобразят с безконечния лидер на алената листа.

Като избавителен вид Гуцанов предложил за кандидат-кмет Костадин Костадинов, който е ръководител на партия “Възраждане”. Това безусловно шокирало присъстващите, тъй като било повече от неуместно Българска социалистическа партия да издигне ръководител на друга политическа групировка.

Залата реагирала с отвращение и насмешки пред опцията левицата във втория по величина град в България да няма претендент или да бъде подобен от друга партия.

Доц. Огнян Кънчев декларирал пред всички, че унижението въпреки всичко има граница, а в тази ситуация са преминати всички граници.

Доктор Надя Дюлгерова се обърнала към Гуцанов с думите, че в случай че той не желае да поеме отговорност и да бъде претендент за кмет, тогава тя е подготвена да се жертва, само че това оскърбление не може да се преглътне.

В по този начин създалата се обстановка на процедура БСП-Варна няма претендент за кмет.

Подреждането на листата също провокирало скандал, така Гуцанов не извършил напътствията на контролната комисия за транспарантен и законен избор. Това възмутило повече социалисти, тъй като е обичайната процедура да има наблюдаващи за да няма подозрение в избора и правилното броене.

Така това станало мотив и до физическо стълкновение. Със срамния проблем във Варна най-вероятно ще се занимае и Националният съвет на партията, който се събира на 15 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР