На протеста акцентирах върху в корупция българи от и е

...
На протеста акцентирах върху в корупция българи от и е
Коментари Харесай

Велислав Величков: Следващото НС трябва да провери самото Бюро за контрол на СРС -та

„ На митинга подчертавах върху в корупция българи от и е в звеното проверяващо имало ли е подслушване на български политици “, разяснява в „ Преди всички “ юрист Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “ по отношение на това, че Илко Желязков е заместник-шеф на звеното за надзор на СРР, което в действителност ревизира имало ли е подслушване на политици.

„ Този човек и достъп до класифицирана информация и се ревизира по съществени подозрения от партньорска страна, каквато е Съединени американски щати, по тази причина тъкмо това Бюро би трябвало да е една от проверяваните институции . Защото в най-хубавия случай ще се окаже, че не е упражняван задоволителен надзор върху полу законовото или нелегално подслушване “, уточни още Величков.

" Тази информация, която беше публично оповестена през вчерашния ден посредством Държавния департамент на Съединени американски щати би трябвало би трябвало да е сега мотив за извънредно сериозна инспекция и по линия на изпълнителната власт, и по линия на прокуратурата в правосъдната власт. Аз персонално ще учудя, в случай че този човек  - Желязков, остане с допуск до класифицирана информация. Отделно това е мотив за доста сериозна инспекция на самото Бюро за надзор на специфични разследващи средства . Следващото Народно събрание би трябвало да стартира работата си с цялостно следствие на това дали и по какъв начин е бил реализиран надзор върху подслушването от Бюрото за надзор на СРС ", сподели още Величков.

Той съобщи още, че ще продължат , проведени от " Правосъдие за всеки " с искане за оставката на основния прокурор Иван Гешев:

" Защото желаеме най-сетне да има инспекция и на проверяващите и да се поговори за и профилирано правораздаване и да се вземат съответни ограничения за отчетност на Главния прокурор, или унищожаване на длъжността ", уточни Величков.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР