На протест пред сградата на Топлофикация Сливен-инж.Ангел Ангелов“ излязоха настоящи

...
На протест пред сградата на Топлофикация Сливен-инж.Ангел Ангелов“ излязоха настоящи
Коментари Харесай

Служителите на ТЕЦ Сливен излязоха на протест в подкрепа на работниците от „Марица изток“

На митинг пред постройката на „ Топлофикация Сливен-инж.Ангел Ангелов “ излязоха сегашни и някогашни чиновници на сдружението и фамилиите им. По този метод те се причислиха към националния митинг на служащите от „ Марица изток “.

Протестиращите не затвориха пътните артерии в града, а останаха настрана от платното за придвижване. Преминаващите водачи с клаксони и вдигнати палци им посочваха поддръжката си.

„ Действията ни са за да покажем на ръководещите, че в Сливен също има въглищна централа и в символ на поддръжка към сътрудниците от „ Марица изток “, разяснява пред публицисти инж. Павлин Костов – изп. шеф на „ Топлофикация Сливен- инж. Ангел Ангелов “.

„ Ние желаеме „ Топлофикация “ Сливен да бъде включена в териториалните проекти за преход на въглищните райони, тъй като в ПВУ, Сливен отсъства като район. Надяваме се, че ръководещите ще се вслушат в настояванията ни и ще успеем да договорим нещо с мирни митинги. Поради тази причина няма да си позволим да затворим пътища и да пречим на нашите съграждани и на естественото действие на града. Искаме да получим поддръжка и да покажем, че имаме проблеми, които не би трябвало да се неглижират “, уточни още той.

Целта на националния митинг е запазването на бъдещето и независимостта на българската енергетика, а освен на работни места на енергетиците и миньорите.

Протестиращите от „ Марица Изток ” упорстват към този момент импортираните в Европейската комисия териториални проекти за обективен преход да бъдат изтеглени и модифицирани.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР