На пресконференция за резултатите от изборите главният ръководител на ГЕРБ

...
На пресконференция за резултатите от изборите главният ръководител на ГЕРБ
Коментари Харесай

Шизофренична русофобия

На конференция за резултатите от изборите основният началник на ГЕРБ Бойко Борисов дълго и дълбокомислено разсъждаваше за опциите за държавна коалиция в новия парламент. И откри пътя: упълномощи контактна група от изявените про-ЕС и про-НАТО политици Плевнелиев и Соломон Паси да почукат на вратите на показаните в Народното събрание политически партии и да договорят коалиция с ясни политически задължения, като на първо место обявим подготвеност за приемането на Украйна в НАТО по ускорена процедура и й изпратим оръжие за успеха над „ агресора “ Русия.

Същия ден военачалник Атанасов от името на Демократична България с отвращение жигосах президента на България за изказаните запаси във връзка с желаното ускорено приемане на Украйна в НАТО, без да се допита до обществото, като явно имаше поради управлението на Демократична България. В изявление пред Българска национална телевизия Десислава Атанасова от името на ГЕРБ с непоколебима увереност доразви позицията на своя директен началник и сложи алтернативата пред българските политически партии: Украйна или Путин? „ Бабет (госпожа Атанасова) отива на война “, имаше подобен филм.

Очевидно, паталогичната русофобия и буйната обич към „ жертвата на Путиновата експанзия “ Украйна е разпалила военолюбивите усеща на някои политици. Тази шизофрения заплашва потребната работа на новия парламент и неговата дълговечност. Да се чакат бързи и решителни решения по тези въпроси от по този начин фрагментирания парламент е заблуда.

Но път за удоволяване на военнолюбивият атлантически порив на политиците от тази група има. Бързото превъзмогване на парламентарните и държавните трудности е изцяло допустимо като ГЕРБ, Демократична България и други искащи партии и обединения разгласят партиен набор на доброволци, които да поемат пътя към славата на бранните полета на Украинска земя. Господин Плевнелиев, вместо да си хаби напъните като политически представител на Бойко Борисов в договаряния, обречени на неплодородие, може да употребява своя стратегически опит на някогашен главнокомандващ на българските въоръжени сили. Какво му е от стратегическите небеса да поеме командването на един контингент от самоотвержени български доброволци. Соломон Паси има интернационален опит и принос като министър на външните работи на републиката за участието ни в НАТО. Освен това дълги години е на щат в Атлантическия клуб, който се финансира от Съединени американски щати и е време да премине към осъществяване на своите фантазии за разчленяването на Руската федерация. Сега му е времето!

П.П. Прости им Господи! Те не знаят нито какво приказват, нито какво правят. Почти като в Евангелието. Българските политици два пъти в лудост са хвърляли страната ни в пламъците на войната, след която няколко генерации са лижели рани и носили „ срама на челото “. Само че след третият път …? Парадокс на историята: колкото по скудоумен е един политик, толкоз по огромни са пагубните последствия от неговата политика!

От автора
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР