На предстоящите предсрочни парламентарни избори Български възход“ ще се яви

...
На предстоящите предсрочни парламентарни избори Български възход“ ще се яви
Коментари Харесай

Янев: „Български възход“ ще се яви като партия на предстоящите избори, а не като коалиция

На идните предварителни парламентарни избори „ Български напредък “ ще се яви не като коалиция, както бе на предходните, а като политическа партия, сподели пред публицисти в Хасково водачът на партията Стефан Янев.

 

Той изясни, че не плануват взаимна работа с АБВ, само че не изключва опция в границите на партийното показване на " Български напредък " да си партнират с хора от други обединения през гражданска квота или съглашение.

 

Попитан за какво човек, който мисли диалогично и съдружно, в един миг взема решение да се яви самичък на изборите, Янев отговори: „ На предните избори не ни доближи време за регистрация на партията. На процедура тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за одобряване на партията, на нейните конструкция, да се види какво в действителност съставлява партията и по какъв начин по най-хубавия метод може да бъдем в полза на жителите и да предлагаме решения, това е задачата. “

 

Според него „ Български напредък “ ще премине 4-процентната преграда. ”Социологията зависи кой я прави и къде я прави, и какви въпроси задава. Ние също имаме социология, която споделя, че сме над чертата “, разяснява Янев. По думите му привличането на гласоподаватели не е чисто машинален развой, а развой в който посланията би трябвало да стигнат до сърцата и до мозъците на хората. За това от партията стартират интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички изборни региони на страната. „ За да разбираем за какво сме на политическото поле и какво се опитваме да вършим. Опитваме се да вършим смислени неща, дребни стъпки, дребни решения, само че да вървим напред да се развива България “, сподели още Стефан Янев. 

 

Той беше в Хасково във връзка подготовката на партията за идните избори. Пред медиите изясни, че е рано да се отговори на въпроса дали лидерът на листата в Хасково от предходните избори Тихомир Георгиев още веднъж ще я оглави. Той отхвърли да даде персоналната си оценка за работата му, като акцентира, че му я е споделил. Политическата оценка за Георгиев е добра, заключи Стефан Янев. 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР