На предстоящите избори ще бъде разрешено видеозаснемане и видеоизлъчване в

...
На предстоящите избори ще бъде разрешено видеозаснемане и видеоизлъчване в
Коментари Харесай

ЦИК разреши заснемане и излъчване при отчитането на резултатите от вота

На идните избори ще бъде позволено видеозаснемане и видеоизлъчване в действително време в изборното помещение на изборна секция, при отчитане на резултатите от вота. Това реши Централната изборна комисия (ЦИК).

Заснемането и излъчването ще се реализира след края на изборния ден при оповестяване на гласуването за завършило и обгръща:

– дейностите на секционната изборна комисия при определяне на резултатите от гласуването;

- процеса на преброяване на хартиени бюлетини – в изборни секции, в които е гласувано с хартиени бюлетини;

– процеса на сформиране и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в изборната секция.

Видеозаснемането и видеоизлъчването в действително време на процеса на предаване, приемане и инспекция на протоколите на секционните изборни комисии и прекачване на данните от записващото техническо устройство в районната изборна комисия се реализира на избраното от районната изборна комисия място за лицата по член 288а ИК, тъй че да не се затруднява работата на комисията и на изчислителния пункт към районната изборна комисия, оповестяват от ЦИК.

Заснемането и излъчването ще се прави при съблюдаване на условията за отбрана на персоналните данни и на противоепидемичните ограничения, въведени от министъра на опазването на здравето и Указанията за осъществяване на изборите за народни представители в страната на 11 юли 2021 година в изискванията на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19.

Не се позволява снимане на изборни описи, оповестяват от ЦИК.

Копие от решението на ЦИК ще бъде изпратено на районните изборни комисии и на кметовете на общини и региони, а посредством тях и на съответните секционни изборни комисии.

В неделя България избира 46-ото Народно заседание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР