На празничния Никулден цената на шарана в Стара Загора варира

...
На празничния Никулден цената на шарана в Стара Загора варира
Коментари Харесай

Без сериозно повишение на цената на шарана в Стара Загора за Никулден

На празничния Никулден цената на шарана в Стара Загора варира от 7,99 лв. в огромните хранителни вериги до към 10 лв. за кг в профилираните магазини. Това видя кореспондент на Българска телеграфна агенция.

В някои магазини оферират и изчистен шаран, а цената му е към 14 лв. за кг, както и котлети от шаран на цена от близо 19 лв. за кг. В съпоставяне с предходната година цената тук-там се е повишила минимално, а на други се е запазила. Цената на шарана на Централния пазар в града е 9,95 лв.. Това е покачване с 50 стотинки спрямо 2022 година

В района се продава и подготвен по разнообразни способи шаран. В локална верига за подготвена храна оферират пълнен шаран на цена от 20,99 лв. за кг. Кулинарен магазин предлага пържен шаран за 29,95 лв. за кг. Пред Българска телеграфна агенция притежателите на кулинарния магазин прибавиха, че във връзка празника няма да бъдат одобрявани поръчки по телефона, искащите да закупят деликатеса, би трябвало да го създадат на място. Според тях огромна част от старозагорци ще предпочетат този вид за вечерята в празничния ден. 

В началото на деня имаше хора, които купуваха свеж шаран за днешната софра, само че опашки пред магазините нямаше. Продавачи разясниха, че търсене има, само че някои клиенти избират по-евтина риба като толстолоб или скумрия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР