На празничната Великденска литургия папа Франциск изрази тревогата си за

...
На празничната Великденска литургия папа Франциск изрази тревогата си за
Коментари Харесай

Папа Франциск: Пандемията е в разгара си, но въоръжените конфликти не спират, арсеналите се увеличават

На празничната Великденска литургия папа Франциск изрази паниката си за обстановката в целия свят. Заради наредбите, свързани с Covid рестриктивните мерки, той отслужи празничната Великденска литургия в базиликата „ Св. Петър ”.

Там той насочи и празничното си обръщение „ Урби ет Орби “ - Към Рим и към света, в което прикани за завършек на насилието в Сирия, Йемен и Либия и на въоръжените спорове по света, както и имунизациите против Covid-19 да бъдат споделени с най-бедните страни по света.

Обръщението си папата, който не носеше маска и куцаше поради ишиас, насочи онлайн в базиликата " Свети Петър " пред по-малко от 200 души с маски

За да се избегне инцидентно скупчване на хора на площад „ Свети Петър ”, празничната Великденска литургия се състоя в едноименната базилика в наличието на доста малко хора, всички с защитни маски, съобщи кореспондентът на БНР в Италия.

В словото си папа Франциск изрече паниката си за обстановката в целият свят. Той посочи:

„ Пандемията е към момента е в разгара си - и обществената, и икономическа рецесия е доста тежка, изключително за най-бедните. Въпреки това - и това е скандално - въоръжените спорове не стопират и военните арсенали се усилват ”.

Той уточни още, че напъните на интернационалната общественост би трябвало да бъдат в отбрана на международното здраве с лекуване и ваксини за всички пластове на обществото.

„ Трябва да живеем в действителни човешки взаимоотношения, а освен във виртуални, изключително във възрастта, в която се образуват характерът и личността ”, сподели още Франциск.

Посланието беше предавано по радио и телевизионни канали и в интернет.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР