На пръв поглед, използването на преса за коса изглежда лесно

...
На пръв поглед, използването на преса за коса изглежда лесно
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за пресата за коса

На пръв взор, потреблението на преса за коса наподобява елементарно и безобидно, само че, в случай че не следваме някои значими правила и стъпки можем елементарно да отслабим силата и да разрушим структурата на косъма и в последна сметка, да се окажем с повредена коса със сухи и цъфтящи краища.
Именно по тази причина, е значимо да познаваме добре пресата, която използваме за стилизация на косата си и деликатно да следваме стъпките за вярната и приложимост.

1. Подгответе косата си

Важно е преди всяко стилизиране на косата с преса, тя да бъде изцяло суха (стилистите предлагат да сушите косата си със сешоар предварително) и добре сресана, тъй че косата да няма заплитания по дължините и в краищата. По този метод изправянето ще издържи по-дълго. Важно допълнение към подготовката и изсушаването на косата е, че би трябвало да бъде нанесен термозащитен крем или спрей преди самото сушене и изправяне, с цел да получите ефикасна отбрана срещу изгаряне.
Не прекалявайте с тези защитни артикули, в противоположен случай, косата ви ще стане тежка и ще наподобява мазна.

2. Обърнете внимание на температурата
Тези неточности могат да съсипят косата ви, до момента в който я изправяте
Косата е част от визията на дамата. Колкото по-поддържана е тя, толкоз по-привлекателни се усещат дамите. През последните няколко година..
Прочети повече
Повечето преси за коса имат екран, на който са изобразени градусите, с които работите към дадения миг. В множеството случаи градусите варират сред 180 и 200 градуса. Съществува мит измежду дамите, който гласи, че колкото по-високи са градусите, толкоз по-бързо и качествено ще бъде изправянето, само че това напълно не е по този начин. Разликата в температурата е според от това какъв брой гъста или тънка е вашата коса. За по-гъстите и непокорни коси се смята за задоволително да се употребява преса на високи градуси, а за по-тънките и податливи коси е целесъобразно да се употребява преса на по-ниски градуси. За да избегнете изгарянето на вашата коса до момента в който боравите с пресата, избягвайте минаването на еднакъв кичур коса неведнъж!

3. Разресвайте усърдно всеки кичур коса

Важно е преди всяко изправяне на косата да разресвате усърдно всеки един кичур коса, директно преди да го минете с пресата. По този метод, резултатът от изправянето ще е: по-права и по-блестяща коса.

4. Избирайте деликатно

Както при сешоарите, по този начин и при пресите за коса, разнообразието от модели и марки е извънредно огромно. Трябва да знаете, че главната разлика сред всеки един модел или марка се дължи на покритието на плочите на самите преси. Най-популярните преси за коса, имат керамични и турмалинови покрития на плочите си. Съществуват и преси, които работят с пара.

Керамичните преси са известни с това, че се нагряват бързо и отмерено, което способства за ускорение на процеса на работа и безвредното боравене с този апарат.

Турмалиновите преси за коса са извънредно потребни за потребление в всекидневието. Този апарат има детайлът турмалин, който основава негативно заредени йони, като реакция при неговото загряване. Уредът влияе на косата, като я „ изсушава “ от вътрешната страна на открито, загрява я по-бързо, а времето за отнасяне на всеки един кичур коса понижава двойно.
Турмалинът прави, косата ви да наподобява по-здрава и по-блестяща, защото точно той затваря кутикула на косъма, позволявайки на кератиновите плочки да загладят косата, правейки я да наподобява по мека и гладка.

Пресите, които работят с пара, са иновация измежду пресите за коса. Подобен вид апарат, е изключително подобаващ за дълго третирани и доста изтощени коси, защото са много по-щадящи в съпоставяне със общоприетите преси за коса.
Пресите работещи с пара съумяват да изсушат косъма и да запазят влага надълбоко във вътрешността му.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР