На пръв поглед елементарно нещо, но коя от нас не

...
На пръв поглед елементарно нещо, но коя от нас не
Коментари Харесай

Take a seat, please

На пръв взор обикновено нещо, само че коя от нас не се е чувствала като " на тръни ", когато би трябвало да седи пред погледите на доста хора и внезапно не знае къде да си дене ръцете и краката. Изобщо, " седенето " е нещо напълно друго от заемането на място.

Да се седи със скръстени крайници с изключение на нездравословно е и неелегантно - в случай че сме с пола постоянно се вижда повече от нужното. Освен това краката се изморяват бързо, а да ги кръстосваме непрестанно ни прави да изглеждаме нервни и неуверени.

Ето за какво етикетът учи, че идеалната поза е с компактно прибрани крайници, леко наклонени встрани. Удобно, елегантно и дискретно. Гърбът би трябвало да е изправен, а тялото наведено леко напред, с цел да се прибере коремът оптически.И най-после - с цел да избегнем нервното подръпване на обеци, кичур коса, заиграването с пръстена или часовника, най-добре е или да сложим ръцете една върху друга или да ги съберем в така наречен " британски възел " - една в друга с допрени длани. Името на тази поза не инцидентно е такова - британският кралски двор създава тези правила от епохи. 

На нас несъмнено ни се постанова да ги прилагаме по-рядко, само че нищо не пречи да ги знаем. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР