На практика вече е сигурно, че Александър Димитров ще замени

...
На практика вече е сигурно, че Александър Димитров ще замени
Коментари Харесай

БФС трасира пътя на Ал. Димитров за селекционер на мъжете

На процедура към този момент е несъмнено, че Александър Димитров ще размени Георги Дерменджиев като селекционер на мъжкия народен тим по футбол. До момента той се считаше за един от претендентите, само че през днешния ден вицепрезидентът на БФС (и отговорник за националните формации) Емил Костадинов съобщи, че точно Димитров е най-подходящ да води А тима. Той поддържа концепцията, че би трябвало да се приложи така наречен немски модел, в който селекционерите на юноши и младежи се качват с една възрастова група нагоре, с цел да продължат да бъдат с футболистите, които са водили досега. 

Димитров бе отпред до момента на младежкия народен отбор (до 21 г.), откъдето се чакат много попълнения за мъжете, само че не съумя да класира отбора си на Евро 2021. 

" Да, концепцията е такава. Най-накрая би трябвало да създадем нещо такова. Просто треньорите, които са се показали добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15, 17, 19, 21-годишните познават футболистите през цялото време. За мен би трябвало да се даде късмет на подобен човек ", съобщи Костадинов пред " Спортал ".

В началото на декември точно Костадинов бе оповестил, че Александър Димитров е един от претендентите за мъжки селекционер. Сетне Изпълкомът на БФС реши да натовари и.д. президент Михаил Касабов с търсенето на подобаващ треньор. Решението би трябвало да се вземе публично на идващото съвещание на Изпълкома на БФС, най-вероятно в средата на януари 2021 година, само че към този момент любимецът е явен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР