На последното за годината заседание на Обществения съвет за партньорство

...
На последното за годината заседание на Обществения съвет за партньорство
Коментари Харесай

Успешна 2017 година отчете „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“

На последното за годината съвещание на Обществения съвет за партньорство на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД управлението на рафинерията се похвали с положителни индустриални резултати.

Решени са значими задания, свързани с усвояването на технологията на хидрокрекинг на гудрона, усъвършенстван е суровинният пул и уравновесена работата на нефтозавода като цяло. Инвестициите са в размер на 53 млн. щатски $, като по-крупните планове включват продължаващата рационализация на ПТ „ Росенец “ и строителството на нова пещ на газово гориво в апаратура „ Атмосферна филтрация - 4 “.

Освен възстановяване на енергийната успеваемост оборудването ще разреши на рафинерията да доближи качествено ново равнище в намаляването на излъчванията и опазването на околната среда.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД се подрежда измежду водачите по успеваемост и сигурност на производството освен измежду организациите в Групата „ ЛУКОЙЛ “, само че и в Европа и света. “ рапортува Председателят на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов.

Водени от концепцията, че благотворителната активност е неразделна част от актуалното предприемачество и през 2017 година „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД продължава да поддържа реализацията на планове с необятен публичен достъп.

Половин милион лв. е вложило Дружеството в благотворителни начинания в общините Бургас и Камено, измежду които реставрацията на външната фасада и разработване на стъклописи на храм „ Св.Св.Кирил и Методий “, реновирането на читалище „ Просвета “ в гр. Камено, национално читалище „ Просвета 1927 “ в кв. Долно Езерово, обновяването на 2 детски площадки в ж.к. „ Славейков, и ж.к. „ Зорница “ в гр. Бургас. Финансова поддръжка получи и детската футболна школа при ФК „ Нефтохимик “

Социалната ангажираност на Компанията се предава и на нефтохимиците. За четвърта поредна година колективът на Дружеството взе участие в самодейността „ Българската Коледа “ в помощ на нуждаещите се от лекуване български деца и заема челни позиции в дарителската акция измежду физическите донори.

Нефтохимиците се включиха и в дарителската акция за подкрепяне на потърпевшите поданици от обитаемоте места в община Камено.Ежегодно младите експерти от рафинерията вземат участие в акцията „ Да почистим България дружно “, както и в други благотворителни начинания и доброволчески акции, които провеждат с поддръжката на сдружението и Синдиката на Българските Нефтохимици.

Общественият съвет за партньорство на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД се събира постоянно от 2014 година насам. Освен управлението на рафинерията участници в него са кметовете на общините Бургас и Камено, регионалният шеф на област Бургас, представители на бургаската академична и културна общност, депутати и публицисти.

На съвещанията си съветът разисква публично значими аспекти от активността на сдружението, както и опциите за съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР