На последното си заседание преди извънредните парламентарни избори парламентът в

...
На последното си заседание преди извънредните парламентарни избори парламентът в
Коментари Харесай

Предизборно Гърция свали данъците


На последното си съвещание преди изключителните парламентарни избори Народното събрание в Атина одобри промени в данъчното облагане, засягащи над 3 милиона гърци и чужденци, заяви БНР.

Премиерът Алексис Ципрас подтвърди датата на изборите - 7-и юли.
 
Депутатите в гръцкия парламент гласоподаваха анулация на закон, който предвиждаше по-тежко данъчно облагане за милиони гърци, както и за българите, които работят и заплащат налози в Гърция.

Министерството на финансите в Атина показва, че законодателната смяна визира към 3 милиона и 400 хиляди данъкоплатци, които трябваше от началото на идната година да платят към 650 евро по-висок налог.

Част от специалностите, като да вземем за пример чиновниците по чистотата, бяха включени в категорията на рисковите специалности и получават по-високо възнаграждение.

Поради мощна реакция на опозицията държавното управление отдръпна промени, които осигуряваха високи държавни постове на близки до властта лица - съгласно обвиняванията на всички опозиционни партии.

Политическото напрежение в Гърция пораства непрестанно, като последните изследвания на публичното мнение демонстрират преднина на консерваторите от " Нова Демокрация " с над 10% пред СИРИЗА преди предварителните избори, планувани за 7 юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР