На подкрепа от БСП и Демократична България се надява председателят

...
На подкрепа от БСП и Демократична България се надява председателят
Коментари Харесай

Андрей Гюров очаква подкрепа от БСП и ДБ за шеф на БНБ

На поддръжка от Българска социалистическа партия и " Демократична България " се надява ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Това съобщи той от коридорите на Народното събрание и удостовери, че до часове ще бъде подадена и неговата кандидатура, с изключение на тази на претендента на Има Такъв Народ Любомир Каримански.

Гюров разясни, че след извършени полемики и срещи с другите парламентарни групи се съгласил да бъде номиниран.

Експертност, честност и поредност в дейностите си би трябвало да показва идващия началник на Българска народна банка, уточни Гюров и добави, че е уверен, че ще може да прокара банката през " тези тежки времена ", в които следва прекосяване на България към евозоната.

" На този стадий няма земетресения в обединението. Това е един естествен развой, който сме прецизирали с нашите съдружни сътрудници. Той е залегнал и в нашето съдружно съглашение. Вие видяхте в процеса, че имаше изявление на политическите водачи, че обособените партии ще предсатавят своите кандидатури. Мисля, че това е един доста добър вид за народните представители и да дефинират най-подходящия претендент за националната банка ", сподели още Гюров.

Той съобщи, че има над 15 година опит в банковата сфера на експертни и управителни длъжности. Работил с интернационалните финансови институции, е Европейската централна банка, с Австрийската национална банка.

Опитът му бил от чужбина, само че има известност на един от най-добриъте специалисти в посока ръководство на кредитния риск.

Срокът за номинации за нов началник на Българска народна банка изтича през днешния ден в 18 часа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР