На първото си редовно заседание за годината, с 9 гласа

...
На първото си редовно заседание за годината, с 9 гласа
Коментари Харесай

Общинският съвет в Банско е с нов председател

На първото си постоянно съвещание за годината, с 9 гласа „ За “, 0 срещу и 8 не дали своят вот бе определен нов ръководител на Общинския съвет в Банско - Георги Икономов , оповестиха от Общината.

По дневния ред общинските съветници одобриха доклада за активността на Общинския съвет и неговите комисии, както и доклад кмета Иван Кадев за осъществяване на решенията на Общинския съвет за последното полугодие.
 Община Банско
Съветниците одобриха Програма за запазване на околната среда в Общината за интервала 2021-2028 година Програмата цели да образува вярно екологично държание на жителите и стопанските субекти, да обезпечи рационален баланс сред административните и пазарноориентираните стопански регулатори.

Даде се зелена светлина Община Банско да кандидатстването по Проект „ Красива България ”, по Мярка М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ” с планово предложение

„ Подобряване на енергийната успеваемост, ремонт на покрив и обезпечаване на налична среда в здравна работа, Добринище, Община Банско “. Одобрено бе и кандидатстване с планово предложение „ Рехабилитация и рационализация на общата инфраструктура - външни системи за изкуствено осветяване в Община Банско ”, включващо ремонт на съществуващи осветители и създаване на ново LED улично осветяване и система за монитори нг.

Местния парламент утвърди годишната стратегия за ръководство и предписание с парцелите благосъстоятелност на Община Банско за 2023 година, годишния проект за паша и правила за прилагане на мерите, пасищата и ливадите от ОПФ и отговорностите на община Банско и на ползвателите за поддържане на мерите, пасищата и ливадите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР