На първото си извънредно заседание здравната комисия подкрепи предложението за

...
На първото си извънредно заседание здравната комисия подкрепи предложението за
Коментари Харесай

Здравната комисия подкрепи зелен сертификат за влизане в парламента

На първото си изключително съвещание здравната комисия поддържа предлагането за въвеждане на зелени документи и за влизане в Народното събрание. Предстои предлагането да бъде гласувано в зала от всички народни представители, което най-вероятно ще се случи на следващия ден.

Според зам.-председателя на комисията и народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев депутатите са " рисков контингент ".

" Те пътуват доста, срещат се с доста хора, а и седим в едно помещение над 200 души и дишаме общ въздух. Наличието на механизъм, с който можем да управляваме риска в такава конюнктура, е доста значимо да съществува и в Народното събрание. На първото съвещание на здравната комисия взехме такова решение да подкрепим предлагането то да бъде вкарано в зала, с цел да се гласоподава от всички народни представители. Би трябвало да е още на следващия ден в програмата ", изясни Симидчиев. Той съобщи още, че депутатите не се разграничават с нищо от елементарния човек.

" Ако би трябвало да отидат на мач, мол или концерт, те по същия метод би трябвало да показват годен документ. Най-вероятно над 90% от националните представителите имат документи, тъй че това няма да е необикновен проблем за въвеждане ", добави Симидчиев.

" Ние изрично сме срещу точка втора, а точно разноските за закупуване и потребление на бързи антигени проби за народните представители да бъдат за сметка на българския поданик и жители. Това още веднъж разделя народните представители от всички други сънародници, които с цел да вървят на работа, си заплащат тестванията от личния джоб ", съобщи проф. доктор Костадин Ангелов от ГЕРБ.

" Народното събрание не е кафене, не е ресторант, не е стадион или мол. То е работно място. Ако се затвори със зелен документ, дейностите на всички министерства на територията на България, общински препоръки, нали си представяте по какъв начин ще се затрудни работата. Но тук просто даваме образец ", разяснява проф. доктор Георги Михайлов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР