На първата за 2019 г. сесия в Страсбург, евродепутатите обсъдиха

...
На първата за 2019 г. сесия в Страсбург, евродепутатите обсъдиха
Коментари Харесай

Миграцията отново е основната тема на Европрарламента

На първата за 2019 година сесия в Страсбург, евродепутатите разискаха належащата промяна на политиката на Европейски Съюз в региона на убежището и миграцията предвид на продължаващата филантропична рецесия в Средиземноморието и Африка. Темата бе извадена още веднъж на дневен ред, откакто предходната седмица бяха избавени 49 незаконни мигранти от два кораба в Средиземно море. Те прекараха три седмици в намерено море преди да бъдат свалени на брега, изчаквайки корабите да получат позволение да дебаркират в европейско пристанище. След намесата на Брюксел, корабите бяха позволени до крайбрежията на Малта, а в следствие осем страни се съгласиха да ги одобряват, с цел да подадат молби за леговище.

Въпреки това обаче, същинска рецесия сега в Средиземно море няма. По думите на българския народен представител в Екологичен потенциал Емил Радев, който от години следи тематиката, сега Европейски Съюз не е очевидец на нова рецесия, а по-скоро се усеща неподвижен от неспособността да бъде реализирано единодушие по отношение на преразпределянето на нови 40 души. Всичко това на фона на несполучливите договаряния през годините по отношение на разпределянето на хиляди бежанци от Гърция и Италия.

„ Начинът, по който можем да се оправим с каквито и да е идни бежански или миграционни рецесии е посредством довеждане докрай на промяната за леговище, тъй че да е ясно кой е виновен за претендентите за леговище, кой преглежда молбите им, както и по какъв начин тъкмо да се прави разлика сред претенденти за леговище и стопански мигранти “, безапелационен бе в своето изявление Радев.

Според евродепутата е неотложно във допустимо най-кратки периоди в Съвета да бъде реализиран прогрес по промяната. Нейното привършване ще отстрани бремето от граничните страни на първо влизане, като Малта, Гърция, Италия и България, а също по този начин би подсигурило, че всички държави-членки на Съюза, без значение къде се намират географски, поемат своята отговорност във връзка с бежанската рецесия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР