На първата годишнина от кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу

...
На първата годишнина от кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу
Коментари Харесай

Почетоха паметта на Наим Сюлеймонглу

На първата годишнина от кончината на именития щангист Наим Сюлейманоглу доста негови другари, сътрудници, близки се събраха да почетат паметта му на гроба на щангиста в гробищния парк Едирнекапъ в Истанбул, където се погребват героичен починалите.

На гроба на Наим Сюлейманоглу е сложена огромна мраморна плоча, украсена със звездата и пролумесеца - герба на Турция. Надгробният монумент е направен от турското спортно министерство.



Прочетена бе заупокойна молитва за щангиста, положени бяха венци и цветя от името на изселническото сдружение, общината на Авджълар и други институции. Сред присъстващите бяха доста другари на Наим Сюлейманоглу, измежду които щангистът Халил Мутлу и други Възпоменателната гала се провежда по самодейност на Дружеството на балканските турци в Авджълар с ръководител Ефраим Камбероглу.


Дружеството обезпечи транспорта за транспортиране на искащите да вземат участие във възпоменанието. Самият Камбероглу е някогашен борец-шампион по свободна битка, извоювал медали за България и за Турция.

На почетно табло в клуба на Дружеството наред с известни персони от средата на българските турци се намира и огромна фотография на именития Сюлейманоглу, обградена с траурна лента.

Поместени са данни за живота и върховете му в тежката атлетика. Трикратният олимпийски първенец Наим Сюлейманоглу, който е роден в България, само че избяга в Турция, умря на 50-годишна възраст преди една година в болница след трансплантация.

Наим Сюлейманоглу бе изпратен във безконечния му път с почести като народен воин на Турция.   СНИМКИ и ВИДЕО: HABERBG.NET
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР