На парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма,

...
На парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Доган ще е в много силна позиция след изборите


На парламентарните избори Движение за права и свободи ще са в доста добра форма, тъй като ръководещата партия в Турция към този момент призна Движението за права и свободи като " единствената партия, с която партнира ". Това предвижда в изявление за БНР социологътАндрей Райчев. По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа:

Ако това стане, Движение за права и свободи става доста сериозна мощ в страната с съвсем решаващо значение. Доган ще може да сложи присъединяване или поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление - според с президентските избори, разяснява анализаторът. Спорен него Доган ще може да каже: " Не единствено ще съставим държавно управление, само че и ще съставим и предизборната коалиция за президент “.

Всички сметки включват и изборите през ноември. Румен Радев изпреварва всичко това и декларира, че с Илияна Йотова са техните претенденти, акцентира Андрей Райчев.

По думите на социолога Българска социалистическа партия не са задоволителни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на персоналния си престиж и се надява това да му даде мощ, е тезата на Андрей Райчев.

Според него президентът е употребявал момента за оповестяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си разреши нито да отхвърли, нито да удостовери, че го поддържа, тъй като се намира в предизборна обстановка. Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не договаря с партии. Това е доста ясно ориентиран политически ход, безапелационен бе Райчев.

Социологът акцентира, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв тип единодушие, а това да се промени е доста малко евентуално. Двамата генерали изпаднаха в такива връзки, имат персонална нетърпимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече претекст " ти да паднеш, в сравнение с аз да удрям ", добави социологът.

Като извънредно непрогнозируеми дефинира той идните на 4 април парламентарни избори. Поради това, че не може да се дефинира какъв брой души ще отидат да гласоподават. Ако под 2 млн. души гласоподават, това ще даде до инцидентна картина, изкривена и няма да подхожда на настроенията на българите и това ще предстои на доста бърза смяна, посочи анализаторът.

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. дали своят вот да има опция за сформиране на устойчиво държавно управление.

Райчев беше безапелационен, че страхът от ковид би бил главната причина да не излязат хората да гласоподават.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР