На осмия път избраха кандидата на ППДБСС Цветомир Петров -

...
На осмия път избраха кандидата на ППДБСС Цветомир Петров -
Коментари Харесай

Как така човек с прякор Царевицата става председател на СОС, макар и временен?

На осмия път избраха претендента на ППДБСС Цветомир Петров - Царевицата за краткотраен ръководител на СОС с поддръжката на ГЕРБ.

Той бе стартиран от новия кмет Васил Терзиев, само че повече от самия сив кардинал на Промяната Лена Бориславова.

Кандидатурата му получи гласовете на 47 общински съветници.

4 гласа получи номинираният от Има Такъв Народ Пламен Данаилов, а трима общински съветници гласоподаваха за претендента на " Възраждане " Емил Димитров.

Недействителните гласове бяха 5.

Групата на Възраждане в Столичния общински съвет се разпадна след вота за ръководител на градския парламент.

„ Ще подкрепим Цветомир Петров, с цел да може СОС да проработи. Нямаме ангажименти за комисии ”, съобщи пред гласуването Вили Лилков от " Синя София ", който беше в основата на прегорените диалози. По думите на сътрудниците му изборът е краткотраен – до месец юли, когато завършва политическият сезон.

„ Наречете го тестов, карантинен, изпитателен интервал с концепцията да стартира работата на Общинския съвет ”, сподели Карлос Контрера. Той отхвърли постът да е ротацинен. Няма обединения, акцентира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация. Контрера дефинира съглашението като „ административно превъзмогване на спънка ”.

От „ Възраждане ” подчертаха, че макар поддръжката, която ще дадат, остават твърда съпротива в СОС.

Решението се оказа тежко за Българска социалистическа партия. В Народното събрание Корнелия Нинова прикани общинските съветници да не поддържат избора за ръководител. Те обаче взеха решение да не послушат партийния си водач. „ Градът е в спешно положение ”, твърди Иван Таков от Българска социалистическа партия.

„ Изборите ни отредиха място на съпротива в СОС. Ние ще сме такава, само че хвърлянето на града в безпорядък и носенето на безнаказаност в администрацията поради неналичието на ръководител буди терзание, че София остава в безвремие ”, сподели Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. Общинският консултант обаче акцентира, че съглашението не значи, че от партията на Бойко Борисов дават политическа поддръжка за ПП-ДБ-СС.

„ С днешното решение демонстрираме изключителна отговорност, макар алените линии, които всички партии са начертали. Благодарим за това ”, сподели Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

В залата Деян Николов от " Възраждане " издигна за ръководител на СОС Емил Димитров, а Има Такъв Народ - Пламен Данаилов.

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР