На официална церемония в зала 22-ри септември“ в Благоевград кметът

...
На официална церемония в зала 22-ри септември“ в Благоевград кметът
Коментари Харесай

Наградиха православния филм „Светецът светкавица”

На публична гала в зала „ 22-ри септември “ в Благоевград кметът Методи Байкушев и посланикът на Ирландия в България Н.Пр. Мартина Фийни връчиха премиите на отличените публицисти в състезанието „ Сърце и слово против опиатите “.

Националната премия за кино лентата си „ Светецът мълния ” получи водещият на новините „ По света и у нас ” на Българска национална телевизия Ангел Бончев. Отличието е на Общинския съвет по противопоставяне на наркотичните субстанции.

„ Светецът мълния “ споделя за ангелския живот, зверското страдалчество и разтърсващите чудеса на свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови. Във кино лентата вземат участие хора, допрени от светеца мълния, както е именуван св. Ефрем в Гърция и Румъния.

В лентата са снимани персоналните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови болести, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възобновяване от психическо заболяване на една българка, която преди този момент се е пробвала да се самоубие.

Мира Добрева завоюва премия за кино лентата „ Въртележка “ – част от поредицата „ В кадър “ на Българска национална телевизия и за предаването „ Отблизо “ със заглавие „ За сложния път от опиатите до свободата “, както и публицисти от други водещи медии.

Конкурсът се организира за 16 поредна година в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, убита по поръчка на наркодилър на 26 юни 1996 година - Международния ден за битка с използването и незаконния трафик на опиати. Целта му е да бъдат отличени и подтиквани публицисти, съдействали в битката с разпространяването на опиати.

Кметът Методи Байкушев приветства участниците и ги поздрави за напъните, които поставят с работа си за предварителна защита на разпространяването и използването на опиати.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР