На официална церемония в Съдебната палата клетва положиха членовете на

...
На официална церемония в Съдебната палата клетва положиха членовете на
Коментари Харесай

Призоваха новите членове на ВСС да бъдат честни, почтени и да не се подават на влияние

На публична гала в Съдебната палата клетва поставиха членовете на осмия Висш правосъден съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На формалната гала участваха зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила, основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си... към профила, ръководителят на Върховен административен съд Георги Колев Георги Колев е приключил Висшия институт на Министерство на вътрешните работи през 1991 година Бил е стажант... към профила, депутати и посланици. Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила не участва събитието заради задължения, само че сервира приветствен адрес към новоизбраните членове, като ги прикани да бъдат дейни участници в един развой на устояване на независмостта на правосъдната система. "Независимата правосъдна власт има извънредно значима роля за гарантиране на демократичните устои на страната ни ", пишеше още в адреса.

Министър Цачева се обърна към новия състав на Висш съдебен съвет и ги прикани за повече честност, правдивост, безпристрастност, тъй като това са упованията на българските жители. "Надявам се да бъдете поръчител за осъществяването на правосъдната промяна, която тече през последните години ", сподели още Цачева и напомни какви стъпки са извървени до този миг. Министърът се надява, че всеки арбитър, прокурор и следовател ще се усеща показан в този Висш съдебен съвет. "Точно тази представителност ще дава сили да преодолеете недоверието на българските жители към правосъдната власт. Това опълчване не работи в полза на държавността и правосъдната власт ", акцентира Цачева.

Явор Нотев изясни пред новите членове на Висш съдебен съвет, че обществото чака решение на своите проблеми и е обърнало взор към правосъдната система. "Призовавам ви да бъдете почтени, честни и да не се подавате на въздействие ", сподели още зам.-председателят на Народно събрание.

Днес в 15.00 часа ще се организира първото съвещание на новия Висш съдебен съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР