На официална церемония в деня на 67-та годишнина от рождението

...
На официална церемония в деня на 67-та годишнина от рождението
Коментари Харесай

Обявиха и наградиха победителите в ХII-тия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст

На публична гала в деня на 67-та годишнина от рождението на обичания пловдивски стихотворец Добромир Тонев – 15 октомври, в Културен център „ Тракарт “ бяха оповестени и наградени спечелилите в ХII-тия  Национален конкурс за лирика, носещ неговото име, в който право на присъединяване имат създатели до 45-годишна възраст.

На тази възраст Добри Тонев напусна този свят, с цел да остави името си със златни букви в поетичното благосъстояние на България. Стиховете на емблематичния стихотворец, трансформирал се в знак нацяло едно потомство, се превеждат на съветски полски, маджарски, британски, италиански, испански и немски.

Конкурсът се организира за 12-ти път и се провежда от Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „ Хермес “, ИК „ Жанет 45 “, ПУ „ Паисий Хилендарски “, Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и Българска национална телевизия 2 и с общителното домакинство на Културен център „ Тракарт “ – Пловдив.

В тазгодишното издание участваха 103 създатели, позволени до оценяване бяха 98 претенденти с авторски текстове. Те показаха от едно до три свои стихотворения. Условието беше това да са произведения, които не са оповестени в печатни или интернет издания и не са взели участие в други сходни състезания досега.

Комисията в състав: Станислава Станоева – ръководител и членове Ина Иванова и Елена Тамамджиева, дефинира следните спечелили в 12-тото издание:

Награди от община Пловдив:

Първа премия /600 лева./ – Камелия Панайотова от София

Втора премия /400 лв/ – Боряна Богданова от София

Трета премия /200 лв/ – Йорданка Белева от София

Специални награди от сътрудници:

Парична премия – 200 лева и грамота на ПУ „ Паисий Хилендарски “ – Филологически факултет – не се присъжда

Парична премия – 300 лева, обезпечена от Радио Пловдив – специфична премия за млад стихотворец – се присъжда на Вангел Имреоров от Пловдив, който сега живее в Единбург

Нощувка за двама в хотел „ Одеон “ – обезпечена от Тони Симидчиева – Председател на Регионална занаятчийска камара – се присъжда на Христо Мухтанов от София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР