На официална церемония днес в Гранд хотел София бяха раздадени

...
На официална церемония днес в Гранд хотел София бяха раздадени
Коментари Харесай

Раздадоха наградите Спортен Икар за 2022 година

На публична гала през днешния ден в Гранд хотел " София " бяха раздадени премиите " Спортен Икар " за 2022 година на фондация " Български спорт ".

Сред специфичните посетители на събитието бяха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, ръководителят на БОК Стефка Костадинова, ректорът на НСА проф. Николай Изов, както и доста митове на българския спорт.

Носител на наградата " Спортен Икар " за 2022 година стана баскетболистът Александър Везенков, а от негово име премия одобри президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков поради уговорките на Везенков с клубния му отбор Олимпиакос.

" За БФ Баскетбол тази премия е огромно самопризнание за триумфа, за трудолюбието, за упоритостта на едно наше момче, което съумя да покори сърцата на доста почитатели както в България, по този начин и в Гърция, в Европа също и да получи самопризнание от всички треньори на най-хубавите европейски тимове. Това се дължи основно на неговото усърдие, което е пословично за неговото семейство. Той дава извънреден образец на всички наши момчета и девойки, които желаят да вървят по неговия път. Той им споделя: " Това е допустимо. Следвайте ме. От персонален опит мога да кажа, че човешките качества биват възнаградени в нашия спорт рано или късно, и то добре възнаградени. Сигурен съм, че всички треньори и съотборници, с които той е играл, ще го оценят по достолепие, както ние го оценяваме. Това несъмнено е огромно самопризнание. Това е звезда, която би трябвало да се следва от другите. Това е пътят! Пътят, който е осветлен за тях и трасиран - в случай че желаят, а те би трябвало да желаят. Той демонстрира, че могат ", показа Глушков.

Сред отличените бе и европейската шампионка и бронзова медалистка от международното състезание по бокс Севда Асенова.

" Това самопризнание и тази премия са доста скъпи за мен. Досега не бях получавала сходно внимание и съм извънредно признателна, че трудът ми е бил оценен по подобен метод. Да бъда на тази гала, паралелно до толкоз доста олимпийски и международни първенци, бе невероятна чест. Оптимист съм, че ще бъда част и от топ 10 на Спортист на годината, като несъмнено чакам да печеля и анкетата за Най-добър състезател на Русе ", разяснява Асенова.

Ето и всички спечелили в " Спортен Икар " 2022:

Млад и надарен състезател - Пламена Миткова (лека атлетика); специфична премия на Фондацията за националния тим по тенис за девойки до 18 години (Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова)

Пробив в международния спорт - Благой Тодев (биатлон) и Алекс Николов (волейбол)

Достойно показване - Кирил Милов (борба, типичен стил) и Севда Асенова (бокс)

Впечатляващо показване - Стилияна Николова (художествена гимнастика) и Алберт Попов (алпийски ски)

Отбор на годината - Национален отбор по художествена гимнастика (Женина Трашлиева, Радина Томова, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева и Камелия Петрова)

Спортен Икар - Александър Везенков (баскетбол).

" Спортните Икари " се връчват от 1992 година насам. Победителите в обособените категории се дефинират от особено жури на фондация " Български спорт ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР