На неофициална среща на върха на ЕС в град Порто

...
На неофициална среща на върха на ЕС в град Порто
Коментари Харесай

Чешкият премиер Бабиш призова страните от ЕС да изгонят поне по един руски дипломат

На неофициална среща на върха на Европейски Съюз в град Порто чешкият министър председател Андрей Бабиш помоли сътрудниците от общността да обмислят експулсирането на „ най-малко един “ съветски посланик от техните страни по отношение на случая с атентата през 2014 година в складовете за муниции в село Врбетице, за който чешките управляващи подозират специфичните служби на Руската федерация. Това заяви вестник „ Mlada fronta DNES “.

Бабиш е отправил това искане до участниците в срещата на върха на обща вечеря, извършена в петък вечерта. По този метод, счита министър председателят, страните от Европейски Съюз могат да проявят взаимност с Чехия.

" Невъзможно е Европа да позволи сходни дейности на своя територия. Трябва да го приемем по следния метод: когато е осъществена офанзива против една от страните в Европейски Съюз, това значи, че е осъществена офанзива против всички, " сподели министър председателят.
Бабиш означи също, че участниците във вечерята на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз са се оповестили за по-добра съгласуваност на взаимните дейности по случая във Врбетице.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР