На негово място влиза в сила нов закон, който според

...
На негово място влиза в сила нов закон, който според
Коментари Харесай

Историческо Събитие Във Франция! Животът На Французите Се Променя Завинаги!

На негово място влиза в действие нов закон, който съгласно президента Еманюел Макрон дава на управляващите нужните пълномощия за справяне с терористичната опасност, като в същото време резервира правата на жителите, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Край на изключителното състояние във Франция >>>

Правозащитни организации, радикалната левица и крайнодесният Национален фронт обаче упорстват, че има заплаха тези ограничения да трансфорат изключителните пълномощия в част от елементарното законодателство.

Депутатите взеха поради тези съображения и поправиха оферти от държавното управление текст, тъй че съвсем всички нови пълномощия автоматизирано да престанат да работят в края на 2020 година

Новият закон включва следните съществени положения:

1. Ограничения за придвижване

На хората, които имат връзки с терористични организации, може да бъде неразрешено да напущат обитаемото място, където живеят, и да бъдат задължени да се явяват всекидневно в полицията. Може също по този начин да им бъде неразрешено да вървят на избрани места. Мерките могат да бъдат прилагани единствено за попречване на терористични актове.

Законът за изключителното състояние беше по-строг, като позволяваше частични домашни арести. Неговите разпореждания бяха употребявани освен против обвинени терористи, а и с цел да се не разрешава на обвинени последователи на радикалната левица да вземат участие в демонстрации.

2. Обиски на домове

Съгласно новия закон управляващите към момента могат да правят обиски на домове, само че единствено за попречване на терористични актове. За разлика от цялостните изключителни пълномощия обиските би трябвало да бъдат утвърдени от съда.

3. Затваряне тук-там за свещенодействие

Властите резервират пълномощието да затварят места за свещенодействие, където се пропагандират екстремистки хрумвания.

4. Проверка на самоличността към пристанища и летища

Силите за сигурност могат да ревизират самоличността на хора в радиус от 10 километра към пристанища и интернационалните летища, с цел да предотвратяват презгранични закононарушения.

Първоначално държавното управление предложи инспекциите да могат да се правят в радиус от 20 километра. Вестник " Монд " пресметна, че това би було 67 % от популацията на Франция, в това число 36 от 39-те най-големи града в страната.
За разлика от другите пълномощия, това няма автоматизирано да спре да работи през 2020 година

5. Новият закон продължава действието на изключителните пълномощия, позволяващи на силите за сигурност да обискират имущество и да претърсват хора на или покрай огромни публични прояви, които може да бъдат атакувани от терористи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР