На над 320,3 млн. лв. възлизат отпуснатите кредити с гаранции

...
На над 320,3 млн. лв. възлизат отпуснатите кредити с гаранции
Коментари Харесай

Над 320 млн. лева кредити с гаранции от ББР са дадени в пандемията

На над 320,3 млн. лева възлизат отпуснатите заеми с гаранции от Българската банка за възобновяване и развиване в поддръжка на бизнеса, който изпитва усложнения поради COVID-19 рецесията, оповестиха от институцията.

Общият размер на заемите, отпуснати на физически лица по програмата, надвишава 250 милиона лв.. От тях са се възползвали общо 52 555 души.

Продължава и търсенето на безлихвени заеми по гаранционната стратегия в поддръжка на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията, оповестяват още от банката.
ББР продължава да обезпечава ликвидност и сигурност за компаниите, наранени от пандемията от COVID-19. През месец юни до бизнеса са достигнали гаранции по предоставено финансиране за 24 075 560 лв. по подписаните 151 контракта.

През юли банките-партньори по антикризисната стратегия са получили от ББР удостоверение за гарантиране на 94 заема на стойност над 23 млн. лева Документи за кандидатстване за финансирането се подават в офисите на 8-те банки-партньори: БАКБ, Инвестбанк, Пощенска банка, УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ПИБ, Алианц Банк и ОББ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР