На много пациенти в Англия се предписват ненужни и дори

...
На много пациенти в Англия се предписват ненужни и дори
Коментари Харесай

Масово предписват ненужни и вредни лекарства в Англия

На доста пациенти в Англия се предписват ненужни и даже нездравословни медикаменти, предизвестява ново изследване.

Проучването открива, че 10% от изписваните хапчета или са несъответствуващи или могат да бъдат сменени.

Около 15% от хората вземат 5 или повече хапчета дневно, някои от които за страничните резултати на другите. Правителството ще назначи специфичен орган, който да се заеме с казуса.

Доктор Кийт Ридж, отговарящ за аптеките в Англия, съобщи за Би Би Си, че медикаментите оказват помощ и заключенията в отчета въобще не значат, че хората би трябвало да престанат да ги вземат или да се откажат от лекуване, в случай че не са изцяло ефикасни, само че те могат и да нанасят щета.

Една от рекомендациите е да се усъвършенства работата с пациентите по събирането на повече данни за тях, както и взаимоотношението сред персоналните лекари, лечебните заведения и аптеките.

Най-честите случаи, при които се стига до прекалено изписване на медикаменти са следните: има налично по-добро лекарство, само че то не се предлага; лекарството е уместно по принцип за болестта, само че не в съответния за пациента случай; положението на пациента се трансформира и лекарството повече не е подходящо; или пациентът няма повече потребност от това лекарство, само че персоналният доктор продължава да му го изписва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР