На местния вот днес химикалките със сигурност ще са повече,

...
На местния вот днес химикалките със сигурност ще са повече,
Коментари Харесай

И "мъртвите души" са с отделна писалка на вота днес

На локалния избор през днешния ден химикалките сигурно ще са повече, в сравнение с бюлетините в урните. За всеки гласоподавател от изборния лист е планувано самостоятелно средство за писане, т.е. то е обезпечено даже за хора, които няма да гласоподават, в това число " мъртвите души ". В Мъглиж са планувани към 10 000 химикалки, колкото общо са гласоподавателите, а в Баните са над 3600, оповестиха пред " Сега " от общинските изборни комисии. Предоставянето на химикали е една от противоепидемичните ограничения. Гласуването за общински кмет в Мъглиж и Баните се наложи, откакто титулярите починаха през есента. Освен това избори за кмет през днешния ден се организират в още 10 села от страната, а в Обзор и шест околни селища се гласоподава на референдум.

" Решихме всеки използван химикал да се изхвърля в специфичен резервоар и след стерилизация да може да се употребява още веднъж ", изясни пред " Сега " ръководителят на изборната комисия в Баните Митко Огнянов. Тези членове на комисиите, които са поискали имунизиране, са ваксинирани с по една доза. Конкретната организацията на ограниченията не е разпоредена централно, а е локално решение. 

В Баните няма карантинирани хора, а в Мъглиж не са събрани задоволително поръчки за гласоподаване от такива лица. Затова преносими урни поради карантина не са отворени и на двете места.

Гласуването през днешния ден е самобитна подготовка в изискванията на пандемия преди парламентарния избор на 4 април. На изборните секции в страната с изключение на химикали, са раздадени маски, ръкавици, дезинфектанти, кофи и други средства за разчистване. Вътре в секцията всеки присъстващ - гласоподавател, член на комисията, покровител или наблюдаващ, би трябвало да е с маска, а на влизане да си почиства ръцете. Хората трябва да пазят отдалеченост между тях. На всеки час пространствата ще се ревизират по 5 минути, а стерилизация на чинове, столове, брави ще се прави минимум три пъти дневно. Преди старта на изборния ден членовете на комисиите попълваха анкета за съществуване на симпоми за COVID-19. Препоръчва се да носят ръкавици, да ги сменят или почистват.

 

ИМЕНА

Кандидатите за кмет в Мъглиж са Душо Гавазов (ГЕРБ), Миглена Филипова (БСП) и Златко Острешев, повдигнат от локална коалиция. В Баните конкуренцията е сред Павлин Белчев (ГЕРБ, наследник на умрелия кмет), Ферад Емин (ДПС) и Диана Фиданова ( " Републиканци за България " ). Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Паницово, Козница пък гласоподават за обособяване от община Несебър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР