На международното летище Таоюан в Тайпе са засилени мерките за

...
На международното летище Таоюан в Тайпе са засилени мерките за
Коментари Харесай

Бомбена заплаха за летището в Тайпе в Тайван

На интернационалното летище " Таоюан " в Тайпе са засилени ограниченията за сигурност след получено писмо със опасност, че в региона на аерогарата са сложени три взривни устройства, с цел да бъде осуетено идването на Нанси Пелоси. Това заяви тайванският вестник " Чжунго шибао ", представен от ТАСС, съобщи Факти.

Според изданието в региона патрулират служители на реда от специфичните чести, само че към този момент нищо съмнително не е открито. Други локални медии настояват, че председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати, ще кацне довечера на други летище - " Суншан ".

Китай спря вноса от 35 тайвански производители на бисквити и сладкиши от понеделник, което се преглежда като предизвестие към самоуправляващия се остров преди потенциалното посещаване в Тайван на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, предава Ройтерс.

Официалната централна новинарска организация на Тайван заяви във вторник, че измежду 3200 тайвански компании, регистрирани в китайските митници в категорията на храните, 2066 записа са били изброени като " прекъсване на вноса ", съобщи нюз.бг.

Сред 107-те вписвания в категорията на бисквити, сладкиши и самун, 35 са били изброени като " суспендиран импорт ", съгласно калкулации на Ройтерс въз основа на регистрационни данни, оповестени на уеб страницата на Главната митническа администрация на Китай.

" Научих за възбраната, преди да изляза от работа нощес ", сподели бизнес управител на един от засегнатите тайвански производители на храни пред Ройтерс, добавяйки, че не знае за какво компанията му е попаднала в този лист.

" Има хранителни компании, които оповестиха, че продуктите им към този момент са били отхвърлени от китайските митници ", сподели той, отказвайки да бъде назван.

Спирането пристигна, така като Китай неведнъж предизвести Пелоси да не върви в Тайван на посещаване, което съгласно Пекин би било в несъгласие с правилото за един Китай, който Вашингтон е заречен да съблюдава.

Не е ясно дали ще бъдат наранени още компании, само че най-големият дял от износа на Тайван за Китай се пада на електроника и елементи, машини, пластмаси и химикали.

Китай към този момент спря вноса на редица артикули, в това число риба групер, ананаси и захарни ябълки от Тайван от предходната година, базирайки се на опасения за вредители, което Тайван изрично отхвърли.

Съветът по земеделие на Тайван съобщи, че ще предприеме съответните ограничения, с цел да помогне на последните компании, наранени от " краткосрочното " прекъсване, се споделя в изказване.

През 2021 година вносът на Китай от Тайван доближи рекордните 189 милиарда $, съгласно публични тайвански данни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР