На Международния ден за пълно премахване на ядрените оръжия си

...
На Международния ден за пълно премахване на ядрените оръжия си
Коментари Харесай

Гутериш отново поиска премахване на ядрените оръжия

На Международния ден за цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия си припомняме една фундаментална истина. Единственият метод да се предотврати потреблението на нуклеарни оръжия е да се отстранен.

Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в словото си в последния ден от сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

По думите му, всяко потребление на нуклеарно оръжие, когато и да е, на всички места и във всевъзможен подтекст, би довело до филантропична злополука с епични размери.
 Медведев загатна за приложимост на нуклеарно оръжие при триумф на украинската контраатака
Медведев загатна за приложимост на нуклеарно оръжие при триумф на украинската контраатака

Руските бойци се грижат да не се възпламени световен нуклеарен пожар

Това не е хипербола. Това е безконечното обръщение на хибакушаПред тях — и пред света — дадох обещание да направя всичко по силите си, с цел да събера страните към нуждата да изтрият тези устройства за заличаване от лицето на земята. Това е незабавен въпрос, настоя той.

Гутериш предизвести, че назрява нова тревожна конкуренция във въоръжаването . Броят на нуклеарните оръжия може да нарасне за първи път от десетилетия. Трудно извоюваните правила за попречване на тяхната приложимост, разпространяване и тестване се подкопават. Архитектурата на световното разоръжаване и неразпространение се унищожава.

Трябва да използваме още веднъж безконечните принадлежности на разговора, дипломацията и договарянията, с цел да облекчим напрежението и да сложим завършек на нуклеарната опасност. Този разговор би трябвало да обгръща всички категории нуклеарни оръжия. Трябва да обърне внимание на възходящото взаимоотношение сред стратегическите и стандартните оръжия и връзката сред нуклеарните оръжия и нововъзникващите технологии като изкуствения разсъдък, настоя още той.

Припомняме, че тематиката бе повдигната от него през август. 

Сянката на нуклеарната война се появи още веднъж, За това предизвести Гутериш в своето послание в деня на 78-ата годишнина от атомната бомбардировка над Хирошима.
 Блинкън: Иран демонстрира безнаказаност в своята нуклеарна стратегия
Блинкън: Иран демонстрира безнаказаност в своята нуклеарна стратегия

След като Техеран в профил специалисти на МААЕ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР