На масата винаги трябва да се сяда с домашно мезе,

...
На масата винаги трябва да се сяда с домашно мезе,
Коментари Харесай

Домашна пастърма от свинско сърце

На масата постоянно би трябвало да се сяда с домашно мезе, ето за какво ви даваме рецепта за пастърмата от свинско сърце

Необходими Продукти

● свинско сърце - 1 бр.
● сол
● оцет - 2 - 3 с.л.
● вода
● червен пипер
● пушен червен пипер
● черен пипер
● чубрица

Начин на подготвяне

Свинското сърце се почиства, измива и се разрязва, тъй че да се получи дълго парче. Покрива се щедро със сол и се оставят по този начин 3 дни.

След като минат 3 дни, се измива, накисва се във вода, едвам го покрие за 1 час, след което се излива водата и се прибавя нова вода с 2-3 с.л. оцет.

Свинското сърце се кисне по този начин за още 3 часа. Когато минат тези часове, водата се излива и още веднъж го изкисваме в нова вода за най-малко 30 минути, с цел да не стане доста солено и да няма миризма на оцет.

Накрая, върху вестник сипваме черен пипер, червен пипер, пушен пипер и напълно малко чубрица (аз я прибавям, тъй като я одобрявам, в случай че желаете не я добавяйте) - задоволително, с цел да оваляме хубаво свинското сърце.

Пробиваме дупка с игла и конец, с цел да може да е комфортно да закачим да се изсуши нашата домашна пастърма. Закачаме на проветливо място, само че не на директно слънце за 2-3 дни.

Проверявайте пастърмата и я приберете в торбичка и в ледник, откакто стане подготвена за ястие. Получава се ужасно мезе за вино.

Да ви е вкусно с домашната пастърма от свинско сърце!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР