На лидерска среща преди заседанието на Съвета на ЕС, ПЕС

...
На лидерска среща преди заседанието на Съвета на ЕС, ПЕС
Коментари Харесай

ПЕС събира лидерите от левицата на 16 май в София

На лидерска среща преди съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, ПЕС ще събeре левите европейски министър председатели, комисари и водачи на партии на 16 май в София. Специален акцент ще бъде тематиката за Западните Балкани и по тази причина на форума ще бъдат поканени и министър председателите, и водачите на левицата от балканските страни. Ясната европейска преспектива пред тези страни е измежду целите на европейските социалисти. Това оповестиха от ПЕС.

Освен съвещанието си в България, през днешния ден левите водачи разискаха заключенията на Съвета и приветстваха предлагането на комисаря по стопански и финансови въпроси Пиер Московси за по-строги данъчни правила за софтуерните колоси. Инициативата бе избрана като първата значима стъпка към обективна европейска данъчна система, в която огромните многонационални корпорации заплащат своя дял.

По време на срещата, левите водачи носеха възпоменателни ленти във връзка втората годиншнина от терористичните офанзиви в Брюксел на 22 март 2016 г, когато 35 души изгубиха живота си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР