На Кръстовден кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, кметът на

...
На Кръстовден кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, кметът на
Коментари Харесай

Започна строителството на нова детска градина в Радиново

На Кръстовден кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, кметът на с. Радиново Трайчо Кардашев и общинският консултант от селото Стоян Куршумов дадоха старт на построяването на нова детска градина.

След водосвет за здраве и триумф, отслужен от отец Георги, Димитър Иванов поздрави присъстващите.

„ На днешния важен християнски празник, когато е открит Христовия кръст, ние откриваме по този начин дълго чаканата строителна площадка и вършим първа копка на нова детска градина. Надявам се с построяването й да решим един от главните проблеми на с. Радиново “, съобщи кметът на община „ Марица “.

Той напомни, че от ден на ден пловдивчани избират спокойствието на живота на село пред забързания темп в града и това е повода за интензивното строителство на градини на територията на селищната система.



„ За десетте години, през които аз и моят екип управляваме община „ Марица “, животът в нея се усъвършенства и тя става все по-привлекателно място за млади фамилии с деца. Това е деветата детска градина, която строим от основи, следва да създадем още една в прилежащото село Бенковски “, уточни Димитър Иванов.

Той благодари на екипа си за превъзмогването на всички спънки при правенето на плана, на кмета на с. Радиново Трайчо Кардашев и на общинския консултант Стоян Куршумов - за търпението, напъните и настоятелността им, с помощта на които се сбъдват фантазиите на доста генерации поданици на селото.

Кметът на община „ Марица “ моли към фирмата-изпълнител за качествена работа, която да завърши в период и разпореди контрола по строителството на кмета на с. Радиново и на шефа на ДГ „ Щастливо детство “ Йорданка Стойчева.



Димитър Иванов пожела прекрасен празник на всички именици и изрази вяра, че до няколко месеца светът ще се избави от пандемията от ковид.

„ Благодаря на Господ за здравето, силата и силата, които ни дава, с цел да надграждаме постигнатото досега. Надявам се с Божията помощ доста скоро да забравим за COVID-19. Желая здраве и благоденствие на всички именици. Честит празник! “, обърна се кметът на община „ Марица “ към присъстващите.

Новата детска градина ще бъде построена на повърхност от 474 кв. м. и в нея ще се обитават две групи деца. Тя ще е на един етаж, като е планувана опция да бъде издигнат втори при нужда.

На събитието участваха заместник-кметовете Петър Минков, Анелия Симеонова и Николай Стаматов, секретарят Надежда Димитрова, кметове на обитаеми места и общински съветници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР