На конна база Ген. Крум Лекарски край Божурище се проведе

...
На конна база Ген. Крум Лекарски край Божурище се проведе
Коментари Харесай

Италианец спечели Гран при състезанието в Божурище

На конна база " Ген. Крум Лекарски " край Божурище се организира Гран при надпреварата, годно за Световната купа по прескачане на трудности, централноевропейска зона. То е и подготовка за олимпийските игри в Токио. С височина на трудностите 160 сантиметра и с награден фонд 51 100 евро.

Надпреварата е част от четиридневната конкуренция по конен спорт, 3 звезди.

Почетно показване на българските ездачи. Антон Дацински с кон Бамби е 10-ти в класирането с 4 наказателни точки и време 75,60 секунди. А на позиция след него е Ангел Няголов с Чакато, който преди време завоюва първото съревнование от веригата в Атина. Той също е с 4 наказателни точки и време 75,79 секунди. Двамата са измежду 12-те, които си разделиха паричния фонд и получават точки, годни за Световната купа. 14-то място за Ивайло Бонев с кон Денданс, 23-то за Руслан Петков с кон Чаколино.

Победител в надпреварата е италианецът Джанлука Аполони с кон Хай Тий – една наказателна точка и време 77,74 секунди. Втори е румънецът Йонуц Урсаче с кон Вени Види Вици – 2 наказателни точки, 81,87 секунди, трети е различен италианец – Паоло Паини с кон Чаколи – 4 наказателни точки, 66,76 секунди.

Във втората фаза на надпреварите с млади коне - при 5-годишните победител е Андриан Тодоров с Морнинг Стар, втора е Андреана Добрева с Интро Кей Катенхайе Зет. При 6-7 годишните коне победител е румънецът Андреа Херк с кон Епсилон де Рулар, а втори е Ангел Няголов с кон Шалом.
В Бронзовия тур – съревнование за време, победител е турчинът Дерин Гюнеш с кобила Валентина Кавали, втори е Аврора Чернева с Яго, трети – Петър Чолаков с Клоета. Тук измежду първите 12 попаднаха общо 8 български ездачи и надлежно участваха в разпределението на поощрителния награден фонд от 300 евро.

В края на деня стартира Златният тур, който се организира в памет на Аспарух Атанасов – бивш представител на националния ни тим в редица елитни шампионати. Тук първи е турчинът Бурак Алпарсян с Челибия Зет.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР