На коалиционния съвет довечера от "Продължаваме промяната" ще коригират предложението

...
На коалиционния съвет довечера от "Продължаваме промяната" ще коригират предложението
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще коригира предложението си за Украйна като добави военно-техническа помощ

На съдружния съвет тази вечер от "Продължаваме смяната " ще поправят предлагането си за Украйна като прибавят формулировката "военно-техническа " помощ

Това съобщи в "Денят стартира " по заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме смяната " Калоян Икономов.

Проекторешението на най-голямата парламентарно показана партия, което е утвърдено от комисията по външни работи, предвиждаше националното заседание да даде мандат на държавното управление за даването на "техническа помощ за защитни цели " на Украйна.

Коалиционните сътрудници се събират тази вечер на съвет, на който ще създадат следващ опит за реализиране на консенсус за даването на военна помощ за Киев преди на следващия ден Народното събрание да прегледа въпроса на изключително съвещание.

"В идеалния случай всички партии от обединението ще се обединят към проекторешението. Ясно е, че подобен значим въпрос не може да мине единствено със глобата на част от обединението или националното заседание. Но е значимо да се знае, че Народното събрание не дава оръжие на никого, а мандат на Министерски съвет да реши какво да прави. Затова и отидохме в Киев, с цел да забележим от какво тъкмо се нуждае Зеленски. Това е цивилизационен избор и по какъв начин ще реагира националното заседание е решение на всеки един депутат. " - сподели Икономов.

В ефира на "Денят стартира " Калоян Икономов съобщи, че не мисли, че Българска социалистическа партия ще напусне обединението поради решението за военна помощ.

"Тази коалиция опозицията я събаря откогато сме я основали. Това е малко като един дълъг бракоразвод сред мъж и жена, в който те от 10 години се развеждат и не престават да са дружно. Между сътрудниците се усъвършенства общуването и към този момент си знаем доста по-добре алените линии. Така че, аз не мисля, че госпожа Нинова ще напусне обединението, тъй като има доста повече неща, които ни свързват, в сравнение с ни разделят. " - увери той.

В коментар за рецензиите на президента Румен Радев Калоян Икономов посочи, че от "Продължаваме смяната " не търсят спор с институциите и ще се радват да дискутират въпроса с администрацията на президента.

"По сходна тематика е значимо обществото да се сплотява. Това се случва доста покрай нас и би трябвало да подходим отговорно. Не може да се поставя знак за тъждество сред оказване на военна помощ и война – това са напълно разнообразни неща. В случая оказваме помощ на една нападната страна да отбрани себе си. " - съобщи Икономов.

Той добави, че по въпроса за военната помощ има поляризация в обществото, само че тя е в резултат на дезинформация.

"Много мощно се подчертава върху тематиката "страх " и избрани политически кръгове, и освен такива, се пробват да насадят възприятието на боязън в обществото - че в случай че дадем оръжие, видиш ли – влизаме във войната. А това е двоен избор – имаме положително и неприятно доста ясно дефинирани. Защото какви са гаранциите, че Русия на следващия ден няма да нападне някой различен и тази война няма да ескалира? За нас е най-добре войната да свърши допустимо най-бързо. " - сподели Калоян Икономов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР