На коалиционен съвет днес са изгладени противоречията в управляващата коалиция

...
На коалиционен съвет днес са изгладени противоречията в управляващата коалиция
Коментари Харесай

Патриотите представиха проект за защита на физически лица при неплатежоспособност

На съдружен съвет през днешния ден са изгладени несъгласията в ръководещата коалиция за Данък добавена стойност. Това изясни в отговор на журналистически въпрос съпредседателят на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов на брифинг в Народното събрание, на който патриотите показаха собствен план за отбрана на задлъжнели физически лица.

Вчера породи напрежение по време на разискването в бюджетна комисия на обособените законопроекти, свързани с данъка.

" Преди час завърши съдружният съвет в Министерски съвет, няма напрежение, текстовете са изгладени, отхвърлените законопроекти на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация не е за провокация, а би трябвало да остане един план, губим време да се направи събирателен план ", разяснява Веселинов.

Той увери, че ваучери има и в главния законопроект, НФСБ са дали по-разширено пояснение. Съпредседателят на ПГ на Оперативна програма посочи, че 9 на 100 Данък добавена стойност ще бъде за книги, включително електронните учебници, както и за ресторантьорските услуги, за кетъринг, реализиран от заведение, записано по закона за туризма.

Във връзка със законодателните си цели, Оперативна програма показаха план за отбрана на физически лица при несъстоятелност. Той ще бъде възложен за публично разискване, а след края на карантинните ограничения на 16 юни групата ще инициира и среща в Народно събрание на всички парламентарни партии и институции, Българска народна банка, които визира подобен закон.

Има и инструкция на Европейски Съюз от 2019 г, която третира разновидностите за неплатежоспособност на юридическите и физическите лица и дава рекомендации страните да подхващат ограничения в тази посока, стимулира се Веселинов. Той означи, че България, дружно с Хърватия, остават единствени в Европа, които нямат закон, защитаващ физическите лица, още повече, че в този момент се очаквал и гърмеж на длъжници след ковид.

Идеята на предлагането е дебитор, който не може да обслужва отговорностите си по обективи аргументи повече от три месеца , да може да изиска отбрана от българския съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР