На книжния пазар с печата на издателство Хермес излезе ново

...
На книжния пазар с печата на издателство Хермес излезе ново
Коментари Харесай

Стъкленият замък вече излезе и на книга

На книжния пазар с печата на издателство Хермес излезе ново издание на международния бестселър Стъкленият палат от Джанет Уолс – една същинска история за силата на духа и персоналния избор. Преводач на книгата е Светлозара Лесева - притежател на премията „ Кръстан Дянков ", която се връчва от фондация Елизабет Костова за превод. Книгата наблюдава същинската житейска история на авторката Джанет Уолс – журналистка, работила за едни от най-престижните вестници и списания в Америка: Ю Ес Ей Тудей, Ескуайърър, списание Ню Йорк и други

Това е извънредно добре написана, остроумна и увлекателна книга, притежател на няколко влиятелни литературни награди: премията Кристофър – за „ одобряване на най-висшите човешки полезности “, премията на Американската асоциация на библиотеките Алекс и премията Книги за по- добър живот. Рядко събитие е една книга да се радва на толкоз топъл банкет както от читатели, по този начин и от критици.

Стъкленият палат е измежду най-продаваните заглавия в Съединени американски щати и Канада в продължение на години, като единствено в Съединени американски щати са продадени над 4 млн. екземпляра. Книгата попада в бестселъровата ранглиста на Ню Йорк Таймс в продължение на 244 седмици. Книгата е измежду Топ 10 на най-голямата електронна книжарница Амазон за най-хубави книги на десетилетието. Стъкленият палат е преведен на повече от 30 езика, а по книгата към този момент има и филм, чиято международна премиера се състоя на 11 август.

Главните функции са поверени на холивудските звезди Уди Харелсън, Наоми Уотс и Бри Ларсън, която има Оскар за основна женска роля. Продуценти на The Glass Castle са Джил Нетър и Кан Као от Netter Productions. Режисьор на кино лентата е Дестин Даниел Кретън (Short Term 12). В самият разказ се споделя за Джанет, което е едно от четирите деца на ексцентричното семейство Уолс. Когато е изтрезнял, всестранно надареният и неотразим татко на Джанет покорява въображението на своите деца.

Посвещава ги във физиката и геологията и ги учи по какъв начин да посрещат неустрашимо компликациите в живота. Когато е пил обаче, нескрито излиза тъмната му страна. Майката на Джанет е безгрижен дух, който намира избавление от фамилните отговорности в изкуството. Според нея няма потребност да оказва помощ на децата си (те ще се учат от личните си грешки) или да ги води на доктор (това единствено би ги изнежило). Не е проблем, че стените на жилището им са толкоз тънки (тъкмо ще научат испански, без да плащат) или че не хранят домашните любимци (така няма да ги създадат подвластни от човека). „ Животът е премеждие – счита тя. – Това, което не ни убива, ни прави по-силни. “ Децата са научени сами да се грижат за себе си.

Те си оказват помощ и пазят, до момента в който намерят метод да избягат от този живот. Заминават за Ню Йорк и там откриват пътя си. След време родителите им ги последват и заживяват на улицата. „ А за какво не? – пита майката. – Да си скитник е премеждие! “
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР