На клетвата на новите конституционни съдии са поканени са присъстват

...
На клетвата на новите конституционни съдии са поканени са присъстват
Коментари Харесай

Главчев: Радев няма значение дали ще е на клетвата на новите конституционни съдии

На клетвата на новите конституционни съдии са поканени са участват президентът, ръководителят на Народно събрание, ръководителят на Върховен касационен съд и ръководителят на Върховния административен съд. Дори някой от упоменатите висши държавници да е възпрепятстван да участва, това няма да опорочи клетвата на съдиите. Това съобщи ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев пред Нова нюз.
Прочетете още
Който предлага, той преценя всички качества на този, който е номиниран, сподели той за избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

За това, че Атанасова ще преглежда като парламентарен арбитър оспорени закони, които е подготвяла като народен представител от ГЕРБ, Главчев напомни конституционното дело за арбитър Георги Марков, чийто избор е бил оспорен от нужния брой депутати. Решението по делото удостоверява избора, който е направил президентът Желю Желев за арбитър Марков.

Запитан за изхарчените 11 милиарда лв. през декември 2023 година от държавното управление ръководителят на Сметната палата изясни, че са създали инспекция на бюджета за 2022 година, където не е намерено нищо неправилно. „ Проверката на осъществяването на републиканския бюджет за м.г. ще бъде направено в период ", изясни Главчев.

За влизането на страната ни еврозоната той посочи, че дългът на България е измежду най-малките в този финансов съюз. Едно от условията е страната претендент да подаде два бюджета от постоянно държавно управление, сподели той и съобщи очакване държавното управление да изкара и другия бюджет.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР