НА КАФЕ С ТВЪРДО ГОРИВО Руският посланик Н. Пр. Елеонора

...
НА КАФЕ С ТВЪРДО ГОРИВО Руският посланик Н. Пр. Елеонора
Коментари Харесай

Митрофанова сготви кокошка при Гала

НА КАФЕ С ТВЪРДО ГОРИВО
Руският дипломат Н. Пр. Елеонора Митрофанова взе участие в развлекателно обедно телевизионно шоу на добра дипломатическа воля. 
" Стига политика, стига напрежение, България не е цел! " - бе мотивацията на Митрофанова да взе участие в дамското предаване за сладки приказки и домашен лакърдии.
Пред драгите зрителки Митрофанова сготви бяла кокошка като удовлетворена булка, с което сподели познаване на българските традиции.
За да покаже какъв брой добре е ситуирана, тя освободи водещата Гала да си почине и се ангажира да изкара предаването сама. 
" Не желая да има някакви манипулативни тълкувания с това, че сготвям кокошка пред стопанка на име Гала. Нали знаеш, миличка, какво значи gallina blanca? Бяла кокошка! Някой ще каже, че съм пристигнала да те сготвя. А ние сме срещу словото на омразата " - разтълкува езика на дипломацията Митрофанова. 
" Ние не сме тук на посетители, да не сме някакъв Атлантически съюз! Ние сме си вкъщи, ние няма потребност да шпионираме България, тъй като сърдечните връзки, енергийните връзки, историческата непосредственост, географската близост и взаимното ни доверие са по-силни от всевъзможни враждебни дейности " - засмя се дипломатката и направи " заключ " на устата си, с цел да покаже, че повече за политика няма да гъкне. 
" Ние почитаме държавните граници. Курицата си е птица и България е заграница. Ние пазим тези граници при всички положения по-добре от НАТО. Както пазим украинската граница, по този начин можем да опазим и вашата. Ние нямаме геополитически спор с България. Уважаваме вашия избор, само че си знаем фамилните връзки. Искаме ли да се караме с роднините? Четете Пушкин, четете Вазов и Евтушенко, с цел да разберете нашата логика на психиката. "
И до момента в който кокошката се вари, Митрофанова прочете известните стихове на Пушкин, в които Слънцето на съветската лирика се кара на западните страни да не се месят в фамилните работи на Русия, които се разпростират на необятна славянска почва ( "...это спор славян сред собою, / Домашний, старый спор... " )
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР