На извънредното заседание на Европейския съвет тази вечер ще бъдат

...
На извънредното заседание на Европейския съвет тази вечер ще бъдат
Коментари Харесай

Европейският съвет предстои да одобри безпрецедентно тежки санкции срещу Русия

На изключителното съвещание на Европейския съвет довечера ще бъдат утвърдени по принцип препоръчаните от Европейската комисия нови и тежки наказания против Русия поради нахлуването в Украйна. Това заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на алианса в Брюксел.

По неговите думи тази нощ ще бъде одобрено също обезпечаването на финансова и филантропична помощ за Киев. Мишел дефинира събитията от последните часове като " прелом ", провокиран от Кремъл и съветския президент Владимир Путин. Той прикани руснаците да не вземат участие в дейностите против своя комшия.

Бруталността измести върховенството на закона и това визира основите на Европейски Съюз. Не имам вяра, че руснаците желаят война - безсмислена и неоправдана, сподели Мишел.

Фон дер Лайен съобщи, че Путин ще би трябвало да изясни на сънародниците си последствията, които предстоят. Знам, че руснаците не желаят тази война, добави тя.

По нейните думи новите наказания ще подкопаят стопанската система на Русия. Фон дер Лайен уточни, че дейностите на Москва са най-тежката демонстрация на експанзия в Европа от десетилетия. Путин избра да върне войната в Европа. Залогът не е единствено Украйна, а стабилността на Европа и мирният международен ред. Единството е нашата мощ, заключи тя.

Председателят на Европейска комисия заяви, че Европейски Съюз е подготвен с обезпечаването на нужните горива, както и за бежанска вълна от Украйна. Добре пристигнали сте, обърна се тя към украинците.

НАТО и Европейски Съюз стоят зад храбрите украинци, сподели Столтенберг. Той дефинира съветското нахлуване като варварско. Русия се пробва със мощ да върне часовника обратно. Москва отхвърли разговора и избра експанзията, добави генаралният секретар.

По неговите думи НАТО ще направи всичко належащо за отбрана на всички съдружници. Приветствам съгласуваните дейности на Европейски Съюз и НАТО, това е мощен израз на единение и демонстрира какъв брой сама и изолирана е Русия, уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР