На извънредно заседание във вторник вечерта Градският съвет на БСП

...
На извънредно заседание във вторник вечерта Градският съвет на БСП
Коментари Харесай

Пловдивските социалисти снеха доверието си от ръководството на БСП

На изключително съвещание във вторник вечерта Градският съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив е взело решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това оповестяват от втората по значителност партийна организация в страната, откакто през вчерашния ден стана ясно, че управителният орган на социалистите пробва да изкючи Георги Гергов от структутите си.

 БСП-Пловдив: Не могат да изключат Гергов от партията, другарите от Виж още

Решението е взето единомислещо, а за претекстове са посочени " редовно нарушение на Устава на Партията и некадърно управление на Българска социалистическа партия и целеустремено основаване на спорове, зад които проличава блян към намаляване на партията ".

" В годината на два значими избора това държание подсигурява поредна загуба за Българска социалистическа партия, което е изменничество към традициите и правилата на 130-годишната ни история. 2021 година е юбилейна за Българска социалистическа партия и няма да позволим с Гьобелсов метод да бъде унищожена концепцията ни и партията ни. Втората по величина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното управление процедура да оповестява за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази наклонност и се разграничаваме от дейностите на същото управление, които даже опонират на главния закон за социалистите - Устава. Социалистите от региона и страната не могат и не трябва да останат безучастни против това надменно тъпчене на уставните правила и правила, които са организационният и честен пиедестал на Българска социалистическа партия. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия ", прибавят от БСП-Пловдив.

 Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия изиска изключването на Георги Гергов от партията Виж още

Във вторник следобяд от " Позитано " 20 оповестиха, че Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет Георги Гергов да бъде изключен от партията поради " нарушение на уставни правила " и уронване положителното име на партията ".

Градският комитет на партията реагира остро, като заместник-председателят Нина Чавдарова акцентира, че Георги Гергов е напуснал Националния съвет на 18 декември, а съгласно член 12 от устава на Българска социалистическа партия партиец може да бъде изключен единствено от органа, в който членува. Това значи, че той може да бъде отхвърлен единствено от своята съществена партийна организация, от Градския съвет или от Градската организация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР