На извънредно заседание от 10:00 часа днес парламентът гласува отказа

...
На извънредно заседание от 10:00 часа днес парламентът гласува отказа
Коментари Харесай

Парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател

На изключително съвещание от 10:00 часа през днешния ден Народното събрание гласоподава отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател. Дотук се стигна, откакто договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротация на държавното управление удариха на камък.

„ Малко по-късно ще имате от нас информация. Мисля, че до час ще стане ясно ”. С тези думи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отговори на журналистически въпрос преди изключителното съвещание на Народно събрание ясно ли е по какъв начин ПП-ДБ ще работи, откакто получи втория мандат.

От своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов също отхвърли да разяснява въпроса с думите: ”Ще създадем обществено изказване ”.

На въпрос да се чака ли решение на проблема с третия мандат Рамадан Аталай от Движение за права и свободи уточни: „ Защо да не очаквате? Защо мислите, че Движение за права и свободи не може да ръководи? ”, попита той.

Според ГЕРБ техните сътрудници във властта са траяли да слагат условия, с цел да се случи ротацията и последно поискали да бъде заменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

От ПП-ДБ обаче обясниха поставената точка в договарянията като отвращение от страната на ГЕРБ-СДС за промени в правосъдната система, службите за сигурност и регулаторите.

С отхвърли на Габриел се смята, че първият мандат е несбъднат. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР