На извънредно заседание Общинският съвет във Видин прие актуализация на

...
На извънредно заседание Общинският съвет във Видин прие актуализация на
Коментари Харесай

Актуализираха бюджета на община Видин за 2023 г.

На изключително съвещание Общинският съвет във Видин одобри актуализация на бюджета на Общината и смяна в поименния лист за финансови разноски. Актуализираната бюджетна рамка възлиза на близо 104 млн. лв..

В началото на съвещанието новият общински консултант Албена Панова постави клетва и подписа клетвена декларация. Тя влиза на мястото на Лозина Николова от групата на коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Заместник-кметът по финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване Цветомира Илиева показа пред общинските съветници обновената бюджетна рамка.

Тя подчертава върху нарастването от 19,22 млн. лв., като първичният бюджет от 83,91 млн. лв. се актуализира на 103,12 млн. лв.. Разликата се дължи най-вече на бюджетните прехвърляния, които са постъпили през годината по сметката на община Видин.

По-големите суми са дотации за превозвачите, за провеждането на изборите, за наводнението в Дунавци, по механизма за персонална помощ, за създаване на физкултурния салон в Основно учебно заведение „ Иван Вазов “, за ремонт на покрива на Средно учебно заведение „ П. Р. Славейков “ и други.

Общинските съветници единомислещо поддържаха препоръчаната актуализация на бюджета и поименния лист.  Одобрено бе и предлагането за партньорство по интервенция „ Повишаване на потенциала на чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне по отношение на модернизиране на системите за обществена протекция “ - Компонент 1 за надграждане на дейностите по ръководство и даване на „ приемна грижа “ на регионално и национално равнище по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027. „ Дейностите по плана остават същите: образование, образование и развъждане на деца в приемни фамилии.

Средствата са целеви и са обезпечени от Агенцията за обществено подкрепяне “, изясни заместник-кметът филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова. Местният парламент гласоподава още Стратегия за развиване на предучилищното и учебното обучение 2024-2028 година, оферти за осъществяване на търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен на пространства обществена общинска благосъстоятелност за осъществяване на здравна активност, както и за одобрение на няколко подробни устройствени проекти за обекти на територията на Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР