На извънредно заседание Общинският съвет на Ямболската община Тунджа отпусна

...
На извънредно заседание Общинският съвет на Ямболската община Тунджа отпусна
Коментари Харесай

Община Тунджа отпусна 100 хил. лева за хуманитарна помощ за украински жени и деца

На изключително съвещание Общинският съвет на Ямболската община Тунджа отпусна 100 хиляди лв. за филантропична помощ и настаняване на над 100 украински дами и деца. Очаква се рейсовете с бежанците да дойдат в страната ни при започване на идната седмица.

След насочен зов за помощ от кмета на украинския град Болград на извършеното изключително съвещание на локалния парламент беше взето решение да бъдат в началото отпуснати 100 хиляди лв., посочи кметът на община Тунджа Георги Георгиев.


„С една част от тези средства ще закупим филантропични артикули – хранителни артикули и най-необходимите медикаменти, които да заминат тъкмо за нашите другари от Болград с рейсовете, които ще отидат да вземат рейсовете от там и да ги докарат до Тунджа и Ямбол“.

Другите средства ще бъдат употребявани за настаняването на бежанците, само че сега общината може да подслони единствено 18 души в своя база в местността Бакаджик.


„В рамките на един месец нека покрият издръжката на тези 18 индивида и самата база“.  

В момента се търси заслон за близо 90 души, като към този момент подготвеност за настаняване не са изявили от община Стралджа и локален хотелиер, който може да настани за седмица към 30 души.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР